25.10.23 

ImageМіжнародна рада аеропортів (ACI) World сьогодні підтверджує свою відданість покращенню загальної кіберобізнаності та стійкості операторів аеропортів та авіаційної екосистеми шляхом пропаганди та запуску нової програми оцінки аеропортів.

Тиждень безпеки ICAO 2023

ACI World активно представлятиме інтереси аеропортів на заході Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) Security Week 2023: авіаційна безпека (AVSEC) і кібербезпека (CYBERSEC), який розпочнеться 23 жовтня й триватиме до 27 жовтня 2023 року в Монреалі.

Через поширення кібератак у всьому світі ACI World продовжує виступати за нормативну базу кібербезпеки, яка розроблена таким чином, щоб орієнтуватися на результати, відповідати меті, використовувати існуючі стандарти та рамки та сприяти розвитку культури кібербезпеки в авіаційній галузі.

Подальше підвищення обізнаності та стійкості аеропортів та авіації має включати розробку механізмів реагування на інциденти та відновлення як частину існуючих планів забезпечення безперервності діяльності на випадок надзвичайних ситуацій та використання міжнародних механізмів обміну кіберінформацією.

APEX в кібербезпеці

Щоб допомогти аеропортам виявити вразливі місця кібербезпеки, зменшити ризики та забезпечити відповідність нормативним вимогам, ACI World сьогодні запускає найновіше доповнення до програми експертної оцінки Airport Excellence (APEX), яка допомагає аеропортам послідовно оптимізувати свої стандарти безпеки та охорони навколишнього середовища з 2011 року.

Новий APEX у сфері кібербезпеки — це перевірка аеропорту на місці, яка служить відправною точкою для оцінки практики кібербезпеки в аеропортах. Програма ретельно розроблена, щоб допомогти аеропортам у проведенні комплексної оцінки кібербезпеки. Використовуючи міжнародні стандарти та відомі рамки, програма пропонує активну та повну перспективу кіберпроблем, з якими сьогодні стикаються аеропорти.

Луїс Феліпе де Олівейра, генеральний директор ACI World, сказав: "Надзвичайно важливо, щоб зацікавлені сторони продовжували співпрацювати, щоб посилити пом’якшення екосистеми авіації та стійкість до кібернетичних подій. Структура кібербезпеки, яка орієнтована на результати та відповідає цілям, у поєднанні з розробкою механізмів реагування на інциденти та відновлення, а також міжнародний обмін кіберінформацією є ключовими для нашої спільної мети – процвітаючої системи повітряного транспорту.

Щоб підтримати членів ACI в усіх регіонах, від гамірних хабів до середніх і малих аеропортів, ACI World сьогодні запускає програму APEX у кібербезпеці, спрямовану на використання досвіду спільноти аеропортів та авіації для підвищення кіберобізнаності та стандартів стійкості в аеропортах. Для боротьби з кіберзагрозами важливий підхід до співпраці".

Про ACI

Міжнародна рада аеропортів (ACI), торгова асоціація аеропортів світу, є федеративною організацією, що включає ACI World, ACI Africa, ACI Asia-Pacific and the Middle East, ACI EUROPE, ACI Latin America and the Caribbean та ACI North America. Представляючи інтереси аеропортів на ключових етапах розробки політики, ACI робить значний внесок у забезпечення глобальної системи повітряного транспорту, яка є безпечною, надійною, ефективною та екологічно стійкою. Станом на січень 2023 року ACI обслуговує 712 членів, які керують 1925 аеропортами в 171 країні.