09.11.23 

ImageПро зміни, які мають відбутись у"Борисполі" після відновлення авіазв’язку, розповів гендиректор аеропорту Олексій Дубревський.

Раніше Дубревський заявляв, що на модернізацію летовища необхідно 420 мільйонів євро.

На що саме спрямують ці кошти, Олексій Дубревський поділився планами з ТСН.

Після відновлення авіазв’язку зі світом аеропорт "Бориспіль" розглядає широкий простір можливостей. 

На першому місці – комплексна програма модернізацій та реконструкцій аеропортової інфраструктури, яка охопить покращення злітно-посадової смуги, світло-сигнальної та радіонавігаційної систем, реконструкцію центральної паливної системи та паливного складу, розширення паркінгу, впровадження сучасних систем безпеки та технологій авіаційної безпеки.

 На думку Дубревського, ці кроки дозволять аеропорту "Бориспіль" піднятися на новий технологічний рівень, забезпечуючи конкурентоспроможність на міжнародній арені та привабливість для інвесторів.

Ці проєкти не лише покращать функціональність аеропорту та пропускну здатність, а й дозволять йому виконувати свою основну місію – стати високотехнологічним європейським авіахабом, що сприятиме збільшенню інвестиційної привабливості України та розвитку торгівлі й туризму в країні.

Дубревський відзначив, що 14 липня 2023 року був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Міжнародним аеропортом "Бориспіль" та глобальною будівельною корейською компанією Hyundai Engineering & Construction (Hyundai E&C) за сприяння віце-прем’єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова та за участі Міністра земель,  інфраструктури та транспорту Південної Кореї – Вон Хі Рьона. Цей документ передбачає партнерство та співпрацю у напрямку відновлення та розвитку аеропортової інфраструктури.

Джерело TSN