05.12.23 

ImageВищий антикорупційний суд частково задовольнив позовну заяву Міністерства юстиції про застосування сакцій до ПАТ "Авіаційний комплекс ім. С. В. Ільюшина" .

Про це повідомила пресслужба ВАКС. "Вищий антикорупційний суд ухвалив судове рішення про часткове задоволення позовної заяви Мін’юсту до ПАТ "Авіаційний комплекс ім. С. В. Ільюшина" про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 ЗУ "Про санкції", -йдеться в повідомленні .

ВАКС стягнув у дохід держави активи, що належать ПАТ "Авіаційний комплекс ім.С.В.Ільюшина". Ідеться про право вимоги за договором, укладеним 11 грудня 2009 року між ДП "ВО ПМЗ ім. О. М. Макарова" та ВАТ "ВАСО" (нині ПАТ "Авіаційний комплекс ім. С. В. Ільюшина"), на готову продукцію (комплект агрегатів шасі літака Ан-148), на об'єкти незавершеного виробництва та на залишок грошових коштів.

15 листопада прес-служба відомства повідомила, що Мін'юст України запустив процедуру застосування щодо російського ПАТ "Авіаційний комплекс імені С. В. Ільюшина" статті закону про санкції, що дозволяє накласти арешт на його "додатково виявлені в країні активи".

У червні цього року вже вилучали майно ПАТ "Іл" загальною вартістю близько 4 млн. доларів. Тоді повідомлялося, що йшлося про продукцію, передану державному підприємству "Антонов" у рамках участі у програмі ресурсних випробувань типової конструкції пасажирського літака Ан-140-100 за договором 2010 року.