11.12.23 

ImageДванадцятий інцидент з літаками  російських авіакомпаній за поточний місяць 

Черговий інцидент із літаком стався 10 грудня в Якутії. Літак Superjet SSJ-100 авіакомпанії "Іраеро" (рейс Талакан - Іркутськ) вранці повернувся в аеропорт вильоту через неможливість прибрати шасі, на борту знаходилося 106 осіб. Про це повідомили в російських ЗМІ. 

У грудні сталося вже одинадцять серйозних подій:

8 грудня Airbus А319-111 авіакомпанії "Росія" здійснив аварійну посадку в Мінводах через розгерметизацію салону. Літак вилетів із Петербурга, на борту було 111 людей.

Вранці того ж дня Boeing 737 (Новосибірськ-Москва) S7 повернувся до Толмачова через помпаж обох двигунів.

7 грудня спалахнув двигун вантажного Ту-204 (Авіастар-ТУ, рейс Улан-Уде-Чжанчжоу).

6 грудня сталося загоряння Boeing-777 "Аерофлоту" (Москва-Камчатка). Пасажир помітив коротке замикання проводки з-під свого крісла.

5 грудня Ан-12 відмовила система управління керма, він приземлився в аеропорту "Хурба" Космомольська-на-Амурі, а літак Москва - Казань здійснив аварійну посадку в Шереметьєво через відмову управління системи стабілізації.

2 грудня Airbus А321 "Аерофлоту" (Петербург - Москва) аварійно сів у Шереметьєво через відмову лівого двигуна.

У тюменському "Рощино" з технічної причини здійснив посадку Superjet 100 компанії "Ямал" (Ноябрськ-Уфа).

1 грудня Airbus A321 "Аерофлоту" (Калінінград-Москва) приземлився в "Пулково" через спрацювання індикації системи кондиціювання кабіни пілотів.

Boeing 737 "Аерофлоту" з Москви здійснив аварійну посадку в Южно-Сахалінську через спрацювання індикації падіння тиску стійки шасі.

У Новосибірську у борту "ІрАеро" відмовили автопілот та закрилки.

Санкції відрізали Росію від офіційного обслуговування лайнерів та запчастин. З весни 2022 авіакомпанії приховують дефекти техніки, а літаки літають, покладаючись на російське "авось".