21.12.23 

ImageПідрозділ аеророзвідки Головного управління розвідки Міністерства оборони України одержав від Фонду компетентної допомоги армії "Повернись живим" БпАК PD-2.

Про це повідомила прес-служба ГУР. 

Комплекс складається з двох літаків та оснащеної власним живленням і зв’язком наземної станції управління,  яка інтегрована у мікроавтобус високої прохідності. Це дозволяє значно швидше розгортати та згортати БпАК, а ще — дає можливість швидко змінювати місце розташування, що в прямому сенсі рятує життя операторів від ворожих контрударів.

PD-2 ?  українська високотехнологічна та надійна система, і розвідники нею дуже тішаться: за допомогою комплексу можна працювати на серйозній глибині, забезпечувати артилеристів координатами цілей та коригувати їхній вогонь.

"Найголовніше в цьому комплексі - його здатність працювати в умовах активного подавлення засобами РЕБ.  А ще він здатен проводити розвідку на відстані понад 100 кілометрів. Під час оборони Києва ми літали на аналогічному комплексі на 95 км від точки старту. І в повітрі він може перебувати понад 5 годин: це означає, що PD-2 за один політ може закрити потреби не одного артилерійського розрахунку", - сказав "Рубен", командир розвідувального підрозділу ГУР МО України.

"У нашій групі ми ніколи не рахували знищені цілі. Це не змагання - просто є величезне бажання їх спалити", - додав "Озі", який уже 8 рік  служить аеророзвідником.

БпАК PD-2, який допоможе спалити ще більше ворожої  техніки,  придбаний волонтерами за 25 709 801,13 грн донатів благодійників.