26.12.23 

ImageПерші 6 українських пілотів пройшли базову підготовку у Королівських ВПС Великої Британії і наразі навчаються керуванню винищувачами F-16 у Данії.

Навчання у Великій Британії розпочалося у серпні. Його вже закінчили шість досвідчених льотчиків-українців. Ще десять пілотів-стажерів продовжують базову льотну підготовку, освоєння авіаційної медицини і тренування у центрифузі у Британії.

"Я пишаюся підтримкою, яку Королівські ВПС надають наступному поколінню українських бойових пілотів і наземних екіпажів, які будуть першою лінією оборони у захисті неба України",- зазначив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Британська програма має на меті надати пілотам навички, необхідні для переходу до наступного етапу підготовки на західних винищувачах, і наблизити їх до стандартного підходу до польотів за стандартами НАТО.

Пілоти проходять практичні заняття на літаках Grob Tutor. Вони вивчають загальні процедури керування, пілотування за приладами, навігацію на середньому та низькому рівнях, а також польоти в строю.

Джерело pravda