04.01.24 

ImageЖитомирська міська рада створила майданчик, який об’єднує інженерів, постачальників, логістів та донаторів.

На платформі "Житомирський дрон" можна пройти онлайн-навчання, вибрати дрон, який хочете зібрати, і передати його на тестування. Якщо тестування успішне, дрон поїде на фронт, а ви зможете переглянути, як "пташка"відпрацювала по російських цілях.

 Про це повідомляє віцепрем’єр-міністр України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Щоб зібрати FPV-дрон для військових власними руками, потрібно авторизуватися на платформі через Дія.Підпис. Авторизація потрібна для того, щоб лише українці мали доступ до платформи. Під час реєстрації користувач автоматично отримає позивний, аби приховати особисті дані.

Також можна задонатити на дрони або стати постачальником запчастин, на платформі є необхідний перелік. Тобто інженери зможуть замовляти у вас деталі для своїх дронів.

Це перша платформа в Україні, яка тестує, забезпечує логістику доставки на передову та частково компенсує вартість дрона: якщо ви мешканець Житомирської громади, то можете отримати 6 тисяч гривень компенсації за зібраний дрон.

До проєкту можуть долучатися інші громади та міста — і також частково компенсувати своїм жителям вартість зібраного дрона, для цього на головній сторінці виберіть "Стати партнером проєкту".