12.01.24 

ImageГенеральний директор провідного європейського розробника та виробника ракетних систем MBDA Ерік Беранже розказав, що на інтеграцію крилатих ракет Storm Shadow / SCALP-EG та українських бомбардувальників Су-24 пішло рекордно мало часу.

Про це він сказав в інтерв?ю французькому журналу Challenges.

Через повномасштабну війну в Україні у світі суттєво зріс попит на озброєння. Тому зараз MBDA проінвестує 1 млрд євро протягом наступних 5 років. За словами Беранже, бойові дії змінили світ. Головним обмеженням на шляху тепер стоїть час виробництва, а не інші обмеження.

Важливим уроком для виробника стала адаптивність під сучасні умови.

"Інший урок — важливість спритності. Нам вдалося адаптувати ракети Storm Shadow / SCALP-EG під українські бомбардувальники Су-24 за кілька тижнів, коли за звичайних умов на це пішли б роки. Нам вдалося зробити це швидко, бо ми мали повноваження на проєктування технічного рішення", — заявив Беранже.

Також гендиректор MBDA зауважив, що на контрактах уже відчувається зміна через війну в Україні. Зокрема, Польща підписала контракт на комплекси CAMM-ER на 4,5 млрд євро, імовірно, він би був менш масштабнішим без війни. Підвищився попит на засоби протиповітряної оборони.

Джерело Фокус