15.01.24 

ImageВинищувачі F-16 на цей момент в пріоритеті, проте не виключаємо будь-яку допомогу партнерів щодо багатоцільових літаків, штурмової авіації та вертольотів.

Про це в Telegram повідомив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України Микола Олещук.

Як зазначив Олещук , Повітряні Сили розглядають різні авіаційні платформи, які допоможуть посилити бойову авіацію України.

На сьогодні в пріоритеті освоєння F-16, водночас фахівці вивчають й інші можливості щодо збільшення бойового потенціалу авіації.

"Я щодня на постійному контакті з командувачем Сухопутних військ ЗС України, керівниками угруповань військ, і ми робимо усе для того, аби забезпечити максимально можливе прикриття військ від повітряних атак ворога на різних напрямках", – додав командувач Повітряних сил.

Олещук уточнив, що на цей момент на озброєнні Повітряних сил чотири основні типи бойових літаків.

"Поступово їх замінюватиме західна техніка. Україна не виключає будь-яку допомогу партнерів щодо багатоцільових літаків, штурмової авіації, вертольотів. Втім, освоєння нових типів літаків є складним й не швидким процесом", зауважив Олещук.

Відмовитись від експлуатації радянських літаків одразу не вийде. Через це поряд із F-16 у небі працюватимуть і МіГ-29. Також не виключають й те, що бойові спроможності бомбардувальників Су-24М посилить Mirage-2000D, а штурмовиків Су-25 – A-10 Thunderbolt II.

"Днями обговорили із генерал-полковником Олександром Сирським перспективні напрямки подальшої роботи у сфері розвитку та зміцнення авіаційної компоненти Повітряних Сил та армійської авіації Сухопутних військ.

І робимо все для того, щоб наші війська були прикриті з повітря, і щоби ворог відчув потужний кулак ударної авіації", – додав командувач Повітряних сил.