19.01.24 

ImageГУР отримало медичний гелікоптер для евакуації із прифронтових регіонів, який обладнала та модернізувала Фундація Олени Зеленської разом з KSE Foundation.

Про це повідомила прес-служба ГУР. 

Гелікоптер MI-2 МСБ-1 для Головного управління розвідки МО України модернізували та оснастили необхідним медичним обладнанням. Кошти на проєкт спрямувала Фундація Олени Зеленської.

У межах ініціативи Donate to Evacuate від благодійних фондів KSE Foundation та DefDev, Фундація Олени Зеленської направила 500 тис. доларів США акумульованих міжнародних коштів на оснащення медевака сучасним медичним обладнанням.

Відтак, лікарі зможуть надавати екстрену допомогу в повітрі. На борту знаходяться: апарати штучної вентиляції легень та моніторингу роботи серця, дефібрилятор, модуль для кисневої інгаляції та кисневий редуктор, електричний аспіратор для звільнення дихальних шляхів.

Медевак здатен проводити медичну евакуацію з територій, які розташовані у зоні досяжності російської артилерії. Орієнтовний час прибуття на місце виклику – 15 хвилин після запиту.

Залежно від стану постраждалих, медевак може транспортувати: трьох легкопоранених; одного важкопораненого і двох легкопоранених, або одного пацієнта у вкрай важкому стані.