23.01.24 

ImageЗ наступного місяця Канада надасть цивільних інструкторів, літаки та допоміжний персонал за контрактом з компанією Top Aces Inc., щоб сприяти підготовці українських пілотів у Данії та Франції.

Про це повідомляється у прес-релізі уряду Канади щодо участі Міністр національної оборони Канади Білла Блера у 18-му засіданні Контактної групи з питань оборони України.

Ця підтримка, яка здійснюється у межах участі Канади в коаліції з підготовки Збройних Сил України до використання винищувачів F-16, оцінюється приблизно в 15 мільйонів доларів. Навчання розпочнеться в лютому 2024 року і триватиме до 2025 року.

Канада також проводить заняття з англійської як другої мови для військовослужбовців ПС України в мовній школі Збройних сил Канади. Ця робота стане важливим внеском у місію оснащення ЗСУ винищувачами F-16.

Міністр Блер також оголосив про участь Канади у двох коаліціях із забезпечення можливостей, які входитимуть під егіду Контактної групи з питань оборони України: коаліції бронетанкової техніки та коаліції військово-повітряних сил.

У 2021 році компанія Top Aces стала першою приватною компанією у світі, яка придбала F-16, який, на думку багатьох, є найкращим винищувачем свого покоління.