24.01.24 

ImageЩе один гелікоптер Мі-2 АМ-1 з’явився в авіапарку Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Про це повідомила прес-служба ГУР.

Призначений для медичної евакуації вертоліт передали завдяки волонтерській ініціативі Zbroimy Ukrain?. Благодійну кампанію на підтримку українських Сил безпеки та оборони організували небайдужі громадяни Польщі після початку повномасштабного вторгнення росії.

Гелікоптер обладнаний сучасним медустаткуванням, що дозволяє надавати допомогу евакуйованим з прифронтових територій прямо в повітрі.

Борт Мі-2 може транспортувати трьох легко- або одного важкопораненого.

ГУР висловлює вдячність усім громадянам Польщі, за чиї пожертви був придбаний важливий гелікоптер-медевак, а також організаторам благодійної ініціативи "Озброїмо Україну" журналісту Божинару Пайонку, юристці Христині Потапенко, керівниці "Фонду масових явищ" Надії Мороз-Ольшанській та усім амбасадорам, які підтримали проект.

Черговий прояв дружньої підтримки з боку Польщі допоможе врятувати життя наших воїнів та цивільних від варварства московських терористів.

Раніш повідолялось, що ГУР отримало медичний гелікоптер MI-2 МСБ-1 для евакуації із прифронтових регіонів, який обладнала та модернізувала Фундація Олени Зеленської разом з KSE Foundation.