25.01.24 

ImageМер Львова Андрій Садовий, відповідаючи під час візиту у США на питання, чи можливо відкриття аеропорту Львів, сказав, що він вірить, що у цьому році авіаційне сполучення світ-Україна відновиться.

За його словами, це питання дуже чутливе, тому що країна, яка не має авіації, дуже багато втрачає. Розмови ведуться на різних рівнях, і це реально.

"Для цього, звичайно, треба забезпечити систему протиповітряної оборони з польської стороні на українську територію, небагато, 70 кілометрів, і ще мають бути зроблені речі на міжнародному рівні", - сказав Садовий. – "Але коли я говорю про це з американцями, вони відповідають, що думають про це, і ми готові допомагати".

Садовий вважає, що потрібен комплексний підхід, це і підсилення системи ППО, яке закриває зону 70-100 кілометрів, потрібні страхові фонди щоб гарантувати ризики авіакомпаній, це складна система, але це можливо.

Раніш заступник глави Офісу президента України Ростислав Шурма на панельній дискусії в Українському домі в Давосі 18 січня повідомив, що Україна докладає значних зусиль для відновлення авіасполучення.