28.01.24 

ImageУкраїна отримає ще один тип безпілотників - німецький виробник дронів Quantum-Systems розпочав поставку 100 безпілотників Trinity різних моделей за графіком.

Про поставку безпілотників було оголошено у вересні 2023 року під час зустрічі генерального директора-засновника Quantum-Systems Флоріана Зайбеля та мера Києва Віталія Кличка на саміті Інституту Стерна Стюарта, повідомляє deaidua.org.

Компанія, яка активно приймає участь у постачаннях оборонного обладнання Україні, фактично дарує ці безпілотники. Quantum-Systems також постачає в Україну сотні БПЛА Vector від імені уряду Німеччини.

У листопаді минулого року представник компанії підтвердив, що вони планують навчати українських солдатів роботі на цих картографічних БПЛА в січні 2024 року.

Видання deaidua пише, що за його інформацією, українські оператори вже завершили підготовку інструкторів у Trinity в Україні, та що перша доставка міської адміністрації Києва відбудеться цього місяця.

Як і де використовівати 100 БПЛА "Трініті" різних моделей, остаточно буде вирішувати Київська міська адміністрація.

Вони можуть використовуються для точного відображення пошкоджень інфраструктури, будівель, доріг або мостів після, наприклад, російських атак.

Однак є також шанс, що Trinity побачать на полі бою.

Як уже зазначалося, німецька компанія постачає в Україну усі моделі Trinity, у тому числі Trinity Tactical. Його можна використовувати, наприклад, для надання зображенням у режимі реального часу спецпідрозділам, які діють на ворожій території або в ізольованих районах.

Завдяки модульній системі Trinity піднімається в повітря за кілька хвилин і виконує автоматизоване тактичне картографування та візуалізацію місцевості. Лише за один політ один безпілотник може покрити територію площею 700 гектарів або лінійний коридор довжиною 90 кілометрів.