01.02.24 

ImageНачальник ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що американські літаки-штурмовики A-10 можуть допомогти Україні перемогти росію. 

Про це він сказав в інтерв'ю CNN.

CNN пише, що, нехай штурмовикам вже кілька десятиліть, вони прославилися своєю роботою проти іракської бронетехніки під час першої війни в Перській затоці. Тоді США та 35 країн коаліції розгромили війська іракського диктатора Саддама Хусейна після його вторгнення до Кувейту.

Зазначається, що літаки хвалять американці пілоти та солдати, навіть попри те, що Конгрес США прагне зняти їх з озброєння.

"Вони справді можуть допомогти завдати військової поразки Росії", - підкреслив Буданов.

12 січня командувач сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що Києву необхідно більше військових літаків, таких як американські штурмовики А-10 і літаки-носії крилатих ракет великої дальності.

Він зазначив, що А-10 надасть вирішальну підтримку сухопутним військам. За його словами, літак призначений для ураження наземних цілей, а саме танків, артилерії, а також усього, що протистоїть піхоті.

A-10 Thunderbolt II, також відомий на прізвисько Warthog ("бородавочник") - американський броньований одномісний штурмовик, призначений для знищення танків, бронеавтомобілів та інших наземних цілей. Названий на честь винищувача-бомбардувальника часів Другої світової війни P-47 "Тандерболт".