14.02.24 

Image14 лютого, на зустрічі з оборонних потреб України у форматі "Рамштайн" буде доповідь коаліції по підготовці винищувачів F-16 для Повітряних сил ЗСУ.

Про це повідомила голова місії України при НАТО Наталія Галібаренко під час спілкування з журналістами у Брюсселі, пише "Громадське Радіо".

Вона підкреслила, що підготовка йде на декількох рівнях:

"Є кілька складових. Тобто, не лише утримання самої машини, але це також навчання пілотів: навички, англійська мова. Плюс величезний пласт — навчання персоналу, які обслуговуватимуть літаки. І це так само запускалося десь разом з пілотами, на одному рівні. Плюс ще підготовка певної інфраструктури. Тому що не всі наші злітно-посадкові смуги до цього готові".

Водночас Наталія Галібаренко зауважила, що відставання від графіку немає, і перші літаки для ПСУ очікуються навесні 2024 року:

"Завтра відбуватиметься зустріч у форматі "Рамштайн", і буде доповідь коаліції F-16, як все це відбувається. Тому я думаю, що після завтрашнього засідання, можливо, буде якась більше детальна інформація, але зараз поки що все по плану. І весна 2024 – це з реалістичних строків, які у нас називались".