22.02.24 

ImageМіністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен повідомив, що визначити чіткий графік передання винищувачів F-16 складно, але вони мають прибути влітку.

Перші винищувачі F-16 будуть в Україні влітку 2024 року, повідомили у Міноборони Данії з посиланням на міжнародну коаліцію, яку країна очолює разом із Нідерландами та США.

Глава оборонного відомства Данії Трольс Лунд Пульсен заявив, що визначити чіткий графік передання винищувачів F-16 складно, оскільки є кілька умов, які мають бути виконані для того, щоб Україна могла використовувати винищувачі.

"Ми зараз працюємо над тим, щоб цього літа досягти більшої єдності, коли ми очікуємо, що зможемо передати перші винищувачі F-16 Україні, якщо підготовка буде проходити за планом", – розповів він.

Остаточне передання перших данських літаків F-16 залежить від повної підготовки українських пілотів і необхідного українського допоміжного персоналу, а також від наявності необхідної логістики та інфраструктури в Україні, пояснили у Міноборони Данії.

Раніш повідомлялось, що Перші чотири українських пілоти, що проходять навчання на американських винищувачах F-16 в Аризоні, будуть готові навесні.

Джерело Ліга