12.03.24 

ImageНещодавно відбулась зустріч керівництва ДП "Івченко-Прогрес" та ХАІ 

Обговорювали питання, пов'язаних з підготовкою майбутніх фахівців та співпрацею між університетом і підприємством.

Від ХАІ в зустрічі брали участь декан моторобудівного факультету, завкафедри та професор кафедри конструкції авіаційних двигунів. Вони відповідали за питання підготовки студентів.

Від ДП "Івченко-Прогрес" був присутній директор Кравченко Ігор Федорович, а також провідні фахівці та начальники відділів. Вони представляли підприємство і були зацікавлені в співпраці з університетом для підготовки кваліфікованих кадрів.

Одним із основних питань, які обговорювали на зустрічі, було визначення спеціальностей, які фахівці потрібні на підприємстві. Це дозволило університету покращити планування підготовки студентів і забезпечити, що вони отримають необхідні навички та знання для вступу в роботу на підприємство.

Також було обговорено збільшення замовлень студентів, які будуть набиратись на 1 курс університету для підготовки під потреби підприємства. Це свідчить про те, що ДП "Івченко-Прогрес" визнає важливість співпраці з університетом і бажає мати доступ до талановитих та мотивованих студентів з перших років навчання.

Окрема увага була приділена умовам проведення виробничої практики для студентів, які вже навчаються на 2-му та 3-му курсах ХАІ. Було обговорено змістовне наповнення практики з метою покращення якості підготовки фахівців. Сторони обговорили можливості забезпечення студентів доступом до сучасного обладнання та технологій на підприємстві, а також підтримку з боку висококваліфікованих спеціалістів з ДП "Івченко-Прогрес". Це сприятиме збагаченню практичного досвіду студентів і покращенню їхньої підготовки.