05.04.24 

ImageДрон WarDog може вести розвідку в умовах складних рельєфів та під дією ворожого РЕБ.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його даними, система WarDog розвідує, навіть якщо придушено GPS-сигнал, а також в автономному, напівавтономному й ручному режимах польоту. Дрон може працювати до 60 хвилин у повітрі на дистанції до 10 км зі зв’язком та до 30 км у режимі автопілота. Швидкість безпілотника — 12–15 м/с.

Михайло Федоров повідомив, що дрон WarDog уже активно контрактують у межах проєкту Армія дронів. Безпілотники успішно виконують бойові задачі на Запорізькому та Харківському напрямках. Також WarDog випробовували біля Краматорська — дрон працював в умовах подавлення сигналу GPS на висоті вище 50 м.

Серед переваг WarDog військові відзначають стабільність у польоті попри відсутній сигнал GPS. Тобто дрон стійкий в умовах сильного вітру, а це дає змогу чіткіше тримати картинку в кадрі та фокусі. Завдяки такому фідбеку від військових розробники вдосконалили функціонал БпЛА, щоб «зір артилерії» ставав ще гострішим.

За даними Михайла Федорова, WarDog  - один із численних дронів, які українці подали через кластер оборонних розробок Brave1.

Віцепрем’єр закликав подавати на платформу свою розробку, а Brave1 допоможе її реалізувати, протестувати, кодифікувати за стандартами НАТО, залучити інвестиції й отримати контракти від Міноборони.

Джерело АрміяInform