11.04.24 

ImageВ НАУ відбулося засідання секції "Аерокосмічна та авіаційна інженерія" в рамках ХХІV Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених "Політ. Сучасні проблеми науки"

3 квітня 2024 року на кафедрі конструкції літальних апаратів Аерокосмічного факультету Національного авіаційного університету відбулося засідання секції «Аерокосмічна та авіаційна інженерія» в рамках ХХІV Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Політ. Сучасні проблеми науки». Ця традиційна подія зібрала студентів та молодих науковців з різних університетів, серед яких були представники НАУ, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Національного авіаційного університету «Харківський авіаційний інститут», а також фахівці компанії «Прогрестех-Україна».

Доповідачі презентували свої дослідження та розробки в авіаційній галузі, охопивши широкий спектр тем: від аналізу механічних характеристик матеріалів і конструкцій до систем охолодження ракетних сопел та конструкцій космічних скафандрів.

Захід відзначився жвавою багатогодинною дискусією, що свідчить про великий інтерес учасників до порушених тематик та актуальність дискусій на конференції. Організатори секції висловили подяку компанії «Прогрестех-Україна» за інформаційну підтримку заходу, який зібрав понад 100 слухачів.

Такий плідний обмін досвідом та ідеями між студентами, молодими вченими, науковцями та представниками промисловості сприятиме розвитку сучасних технологій в авіакосмічній галузі та зміцненню співпраці між науковими установами і підприємствами авіаційного профілю.