15.04.24 

Безпечний шопінг: як перевірити вживаний Айфон та чи варто купувати гаджет з рук?

Image 

Коли постає питання про придбання хорошого, але не надто дорогого смартфона, на думку спадає замовити вживаний Айфон. «Епл» випускає потужні гаджети, навіть моделі кількарічної давнини за більшістю показників перевершують флагманські Android.

Розповідаємо, що варто перевірити, перш ніж віддати продавцю свої гроші, адже в разі з яблучним брендом існує ризик наштовхнутися на шахрайство.

Як впевнитися, що з телефоном все добре

Купувати техніку Apple з рук — це не найкраща ідея: під виглядом нового смартфона можуть спробувати продати неякісну підробку, крадений телефон або самостійно відновлений пристрій. Ось три поради, які допоможуть визначити, чи все в порядку:

  1. Переконайтеся, що всі функції працюють, а корпус не розкривався. Особливу увагу приділіть FaceID, TouchID і роботі функції True Tone: вони не працюють на пристроях, у яких замінили розбиту передню панель з екраном на неофіційну.
  2. Попросіть продавця надіслати фото з IMEI й серійним номером. Для цього продавцю навіть не треба вмикати смартфон — достатньо сфотографувати наліпку на коробці та цифри, вигравіювані на лотку СІМ-карти. Номери мають збігатися. Якщо вони різні, це означає, що в коробці лежить інший смартфон.
  3. Перевірте номери через спеціальні сервіси. Звірте модель, колір, обсяг пам'яті та країну продажу, а також дізнайтеся, чи не належить смартфон до числа вкрадених. Якщо комбінація не збігається з тим, що написано на лотку СІМ-карти й на коробці, купувати точно не варто.

А якщо не хочеться заморочуватися? Краще за все купувати вживані Айфони в інтернет-магазині, що може похвалитися гарною репутацією. Якщо продавець представлений на ринку не перший рік, можна не хвилюватись: у такому разі репутація важливіша від легкої наживи. Перш ніж пропонувати клієнту смартфон, його ретельно перевіряють за всіма параметрами.

Магазини на кшталт STOREinUA надають гарантію також на вживані гаджети, тож у випадку непередбачуваних ситуацій клієнт може звернутися за гарантійним обслуговуванням. Продавець пропонує великий вибір супутніх товарів, можна замовити зарядні пристрої, чохли тощо.

Покупка вживаних iPhone — класна можливість недорого оновити телефон. Вибір вживаних моделей великий, можна замовити як XR, так і свіженький 15 Pro Max.