22.04.24 

Image"Агенція оборонних закупівель" Міністерства оборони України за результатами торгів на Prozorro уклала контракти на постачання 3000 БпАК DJI Mavic 3E та 1000 DJI Mavic 3T з додатковою комплектацією.

Як повідомила прес-служба Міністерства Оборони, загальна сума укладених контрактів – 575,2 млн грн.

"У сучасній війні швидкість і точність – ключові фактори успіху, тому дрони стають незамінними помічниками нашим військовим. Безпілотники перетворюють армію на гнучку, мобільну і ефективну силу, яка готова до викликів будь-якої миті. Тому мета Міністерства оборони – забезпечити ЗСУ якомога більшою кількістю безпілотників. Поєднання інноваційних технологій з високим професіоналізмом військових забезпечить ефективну оборону нашої країни", – зазначив заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков.

За результатами угод середні ціни одного безпілотного авіаційного комплексу склали: 

  • 126,9 тис. грн – DJI Mavic 3E з трьома додатковими акумуляторами та зарядним пристроєм;
  • 194,2 тис. грн – DJI Mavic 3T з трьома додатковими акумуляторами та зарядним пристроєм.

"Найкращі ціни вдається отримувати тоді, коли є реальна конкуренція між постачальниками. Саме тому, коли Агенція отримала можливість купувати такі потрібні для фронту Мавіки, ми використали нову процедуру рамкової угоди в Prozorro. І цей підхід виправдав себе на 100 відсотків. На деяких торгах змагалися по 6-7 учасників, які знижували ціну під час аукціону. Зрештою, ми змогли отримати рекордно низькі для держави ціни, що підтверджують дослідження журналістів-розслідувачів", – відзначила директор ?«Агенції оборонних закупівель» Міноборони України Марина Безрукова. 

Перші партії закуплених безпілотних авіаційних комплексів уже поставлені у військові частини. Крім того, зараз у системі Prozorro тривають закупівлі "Агенції оборонних закупівель" Міноборони України на придбання ще 6000 дронів: 4500 комплексів Mavic 3E та 1500 комплексів Mavic 3T.