29.04.24 

ImageДля того, щоб убезпечити винищувачі F-16, коли вони перебуватимуть на аеродромах, Повітряні Сили ЗС України готують комплекс заходів.

Про це повідомив речник командування Повітряних Сил ЗС Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

"Є низка напрацювань, як можна буде безпечно розмістити F-16 в Україні, щоб вони могли ефективно виконувати задачі та захищати наш повітряний простір", - сказав Ілля Євлаш.

Він зазначив, що після отримання цих багатоцільових винищувачів Сили оборони зможуть проводити різноманітні операції з відбиття повітряних ударів і завдання ураження по противнику.

"Але для цього необхідно правильно підготувати місце їхнього базування. Це колосальні кошти, йдеться про підземні сховища, бункери. Тому зараз розробляються методи щодо того, як саме їх можна буде розміщати", — пояснив Ілля Євлаш.

Речник наголосив, що це буде розосереджене розташування на різних типах злітних смуг, де ворогу буде складно виявити наші літаки. Для цього буде застосуватись різний набір методів, щоб вводити противника в оману.

Раніше глава Пентагону підтвердив, що цьогоріч в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16 разом з пілотами та інженерами, яких підготували країни-учасниці Контактної групи.

Джерело АрміяInform