01.05.24 

ImageУкраїнська компанія FLYTECH презентувала розвідувальний безпілотник ARES, названий на честь бога війни Ареса, який вже використовують українські військові на передовій.

Про це повідомив "Мілітарний".

Вітчизняний БПЛА, який був названий на честь бога війни Ареса, вже використовують українські військові на передовій.

За даними розробників, ARES є безпілотним літальним апаратом оперативно-тактичного рівня. Тривалість польоту цього БПЛА становить до 150 хвилин, дальність зв?язку сягає 50 кілометрів, а для розгортання комплексу потрібно лише 15 хвилин.

ARES можна запускати з руки, а посадку виконують за допомогою пульта.

Безпілотник має багатоканальний зв?язок. Це дає можливість перемикатися на резервні канали без втрати управління в разі якщо ворог використовує засоби РЕБ, що глушать одну з частот.

У FLYTECH розповіли, що спершу БПЛА використовували лише для закриття потреб конкретної бригади. Але після того, як ARES застосували на полі бою, вирішили розгорнути масове виробництво, яке вдалося налагодити менш як за пів року.

Зазначають, що ARES доволі легкий в ремонті та не потребує багато часу на виробництво, що впливає на дешевшу порівняно з аналогами ціну БПЛА. Втім, точної вартості у компанії не називають.

Комплекси БПЛА ARES закуповують різні благодійні організації та волонтерські ініціативи для українських військових.

Незабаром FLYTECH планує презентувати безпілотник ARES 2, який буде оснащений новою системою зв?язку та поліпшеною камерою. Також у компанії працюють над БПЛА-камікадзе ARES 3, бойовий радіус дії котрого охоплюватиме 30—40 кілометрів.