29.05.24 

ImageШведський уряд оголосив шістнадцятий новий пакет військової підтримки України, у який ввійшли літаки радіолокаційної розвідки.

Це найбільший пакет вартістю трохи більше 13 мільярдів шведських крон, у який входять, серед іншого, літаки та бронетехніка, повідомило видання Sydsvenskan із посиланням на міноборони країни.

Швеція передасть літаки радіолокаційної розвідки та управління ASC 890. За словами уряду, це дає Україні «абсолютно нові можливості для радіолокаційної розвідки та бойового управління цілями в повітрі та на морі», що також означає що підвищується здатність боротися з цілями на далекій видимості. Літаки також оснащені навчально-технічним обладнанням.

Saab 340 AEW&C - шведський літак раннього повітряного попередження та управління (AEW&C).

Порівняно з традиційним круговим радаром на літаках АВАКС, таких як E-3 Sentry, Saab 340 має нерухомий радар PS-890 AESA, виготовлений із системою Erieye , який забезпечує менший опір, але має мертву зону безпосередньо позаду та всередині. передньої частини літака, із зоною сканування 120 градусів з обох боків планера. Встановлений радар здатний відстежувати кораблі, літаки та ракети на відстані до 190-250 миль (300-400 км) на висоті 20 000 футів (6100 м).