22.03.22 

ImageРосійська авіакомпанія Red Wings готова вивести вісім літаків Airbus, але рішення ухвалюватиме не авіаперевізник.

Ці борти компанія планує повернути лізингодавцям для зниження ризиків вилучення власних літаків SSJ за можливими позовами власників Airbus у разі неповернення.

Як прокоментували в компанії для російських ЗМІ, прийнята акціонерами Red Wings у жовтні 2021 року стратегія передбачає поступову відмову від середньомагістральних судів іноземного виробництва та перехід до експлуатації російських лайнерів SSJ 100 та МС-21.

"Виконуючи цю стратегію, Red Wings з осені 2021 по січень 2022 скоротила свій парк Airbus 320/321 практично вдвічі - з 15 до восьми лайнерів. Виведення з експлуатації та повернення лізингодавцям інших Airbus планувалося у 2022-2023 роках", - уточнив представник компанії.

Рішення щодо виведення повітряних суден прийматиметься урядом РФ «відповідно до нормативних документів», уточнили в компанії.

"Органи управління Red Wings рішень про подальшу долю цих лайнерів не приймали", - наголошується в повідомленні.

Гендиректор авіакомпанії наприкінці 2021 року, коментуючи тему поповнення флоту, говорив, що компанія розраховує отримати перший МС-21 у 2023 році. До того часу в авіакомпанії планували експлуатацію Airbus та навіть заміну частини флоту на оновлену модифікацію європейського літака.