04.04.22 

Image"Атлон Авіа" за лічені дні ремонтує БПЛА "Фурія", які допомагають коригувати вогонь артилеристам ЗСУ  

НВП "Атлон Авіа" активно проводить роботи з ремонту безпілотних апаратів А1-СМ "Фурія", які активно використовуються у ході бойових дій артилерийськими підрозділами Збройних Сил. 

Як повідомив директор компанії "Атлон Авіа" Артем В’юнник, колектив підприємства перебазувався на Західну Україну і розгорнув виробничі потужності на новому місті. Нині компанія "Атлон Авіа" працює у штатному режимі, проте зі значним навантаженням.

"Найперше, найголовніше і майже єдине, над чим ми зараз працюємо і про що нас просять артилерійські підрозділи - це максимально швидко відновлювати і повертати у роботу безпілотні комплекси", - наголосив Артем В’юнник.

Якщо раніше відновлення пошкоджених комплексів в рамках державного замовлення займало чи не рік, то "сьогодні відновлення відбувається значно швидше. Йдеться про лічені дні. За тиждень ми відновлюємо десятки безпілотників. У разі, якщо це суттєві пошкодження, що потребують очікування комплектуючих, то це тижні. Але у таких випадках ми намагаємо надати нашим військовим заміну", - повідомив керівник компанії "Атлон Авіа".

Безпілотний авіаційний комплекс розвідки та коригування вогню артилерії А1-СМ "Фурія", який розроблений та серійно випускається НВП "Атлон Авіа", використовуються українськими військовими в бойових діях з російськими окупантами вже сім років.

Джерело defence-ua