15.04.22 

ImageУ прес-службу компанії АНТОНОВ надходять численні запити щодо розробки програми відновлення знищеного російськими військами Ан-225 Мрія під час окупації аеродрому Київ-Антонов-2 у м. Гостомель.

Дякуємо за увагу до цієї теми. В даний час повідомляємо вам про таке.

Знищення російськими силами цього легендарного, унікального літака стало важким ударом не тільки компанії АНТОНОВ, але й світової спільноти. Тому реставрація Мрії для нас є вирішальним завданням!

Справді, деякі базові агрегати доступні для літаків. Проте нова Мрія має відповідати нинішнім та перспективним стандартам льотної придатності. Крім того, літак повинен бути обладнаний згідно з переліком завдань, які він виконуватиме. Для цього знадобиться великий обсяг проектних та інженерних робіт, вибір та купівля відповідних комплектуючих, програма випробувань тощо. Звичайно, цей проект буде реалізований у рамках широкої міжнародної співпраці за участю провідних компаній та підприємств світової авіаційної галузі.

Обсяг фінансування та можливість використання компонентів знищеного військами РФ Ан-225 визначить спеціальна комісія, створена під егідою Укроборонпрому. Джерела фінансування також визначить держава. Вже отримані фондом кошти будуть направлені виключно на реалізацію проекту відновлення Мрії. Більше того, із прозорою звітністю за кожну витрачену гривню чи долар.

Щодо термінів, то говорити про них рано, бо програму треба ретельно опрацювати.

Також просимо найближчим часом утриматися від відвідування аеродрому Київ-Антонов-2 у зв'язку з розмінуванням та усуненням інших наслідків перебування окупантів.