15.04.22 

ImageSkyUp Airlines  повідомила, що докладає всіх зусиль для відновлення операційної діяльності та продовження гуманітарної місії.

Авіакомпанія виконує евакуаційні рейси і доставляє необхідні для підтримки людей, що залишаються в Україні, гуманітарні вантажі.  

Евакуаційні рейси

За перший тиждень квітня SkyUp Airlines виконали два спецрейси для евакуації українців до безпечних місць за кордоном. В рамках запровадженої урядом Португалії програми прийому українців, які рятуються від війни, 5 квітня виконали рейс Варшава — Лісабон. Цим рейсом до Португалії евакуювалися 183 громадянина України та 12 їхніх домашніх улюбленців. 

Авіакомпанія висловлює подяку партнерам, завдяки яким вдалося швидко і якісно організувати евакуаційний рейс: польській хендлінговій компанії LS Airport Services S.A., компаніям GALP і ТЗК, які забезпечили заправку літака у Лісабоні та Варшаві, а також Віктору Пухарському та Посольству України в Португальській Республіці.

7 квітня рейсом Кишинів — Тель-Авів українські біженці вирушили до Ізраїлю.

На 25 квітня запланований ще один евакуаційний рейс Варшава — Лісабон, а з 26 квітня компанія готується розпочати евакуаційну програму з Польщі до Швеції.

Гуманітарні вантажі

Весь світ нині об'єднався на підтримку України. Тож, окрім евакуації біженців, авіакомпанія використовує наявні можливості для допомоги у перевезенні гуманітарних вантажів для України. У квітні вже доставили майже 52 тонни гуманітарного вантажу з Лісабону і Тель-Авіву до Кишинева, Любліна та Варшави. До складу вантажу увійшли теплі речі, ковдри, підгузки, засоби гігієни, медикаменти, продукти харчування, а також шоломи для тероборони.  

Перевезення гуманітарних вантажів авіакомпанія SkyUp організовує, в тому числі, спільно з логістичною ініціативою Logistic Aide Ukraine.

Співпраця

Авіакомпанія SkyUp максимально залучається до ініціатив на підтримку України та закликає до співпраці заради забезпечення продовження операційної діяльності компанії для відновлення і підтримки економіки України.