19.04.22 

ImageAeroVironment, світовий лідер у галузі інтелектуальних багатодоменних робототехнічних систем, сьогодні оголосила, що передасть понад 100 безпілотних авіаційних систем Quantix Recon та послуги по навчанню Міністерству оборони України та Силам териториальної оборони на тлі війни проти Росії.

Пожертвування оголосив послу та аташе з питань оборони в Посольстві України голова AeroVironment, президент і головний виконавчий директор Вахід Навабі під час особистої зустрічі минулого тижня.

"Оскільки боротьба українських військових на захист своєї батьківщини та захист свободи своєї нації від російського вторгнення посилюється, їхня потреба в рішеннях, які можуть запропонувати захист і можливості збільшення сили, продовжується", – сказав Навабі. - "Ця пожертва надасть операторам інструмент, який може літати непоміченим силами противника та не піддаватися впливу радіочастотних перешкод, щоб забезпечити точну та швидку розвідку віддалених, недоступних районів поля бою, що динамічно змінюється".

"Використовуючи оперативні розвідувальні дані, які зібрані Quantix Recon, оператори можуть проводити швидке планування місії. AeroVironment має честь підтримувати народ України", – додав Навабі.

Quantix Recon UAS від AeroVironment — це легке, повністю автоматизоване рішення для розвідки, яке забезпечує оперативну розвідку, використовуючи зображення місцевості, рослинності та інфраструктури з високою роздільною здатністю. Завдяки унікальній гібридній конструкції вертикального зльоту та посадки (VTOL), Quantix Recon поєднує переваги VTOL багатороторного дрона з дальністю, швидкістю та ефективністю безпілотного літака з фіксованим крилом. Завдяки повністю автоматизованому режиму польоту, БПЛА може досліджувати до 1,6 квадратних кілометрів (0,6 квадратних миль) або 20 лінійних кілометрів (12,4 миль) за 45-хвилинний політ на одній батареї.

Постачання БПЛА Quantix Recon не залежить від інших тактичних ракетних систем AeroVironment і БПЛА, які вже надаються Україні урядом Сполучених Штатів. Очікується, що першу половину партії БПЛА Quantix Recon буде доставлено цього тижня, а оперативне навчання розпочнеться негайно.

Джерело AeroVironment