12.05.22 

ImageНа тлі санкцій із боку західних країн турецькі сервіси, які раніше приймали оплату за картами "Мір", почали блокувати такі операції.

Так, наприклад, на сайті Turkish Airlines більше неможливо купити квитки за картами, випущеними рядом російських банків.

Численні скарги на блокування цією авіакомпанією платежів за картками "Мір" від Сбербанку, ВТБ та "Тінькофф" з'явилися на форумі Вінського, який використовують мандрівники. Сайт авіакомпанії відхиляє оплату як за VISA та MasterCard російських банків, так і за "Мір" від Сбербанку.

Деякі інші турецькі платформи також стали забороняти операції з картами російської платіжної системи. Наприклад, популярний інтернет-магазин TT-Turk, який здійснює доставку до Росії, заборонив оплату за картками "Мір" низки підсанкційних банків, серед яких Сбербанк, ВТБ, Новікомбанк, Радкомбанк та "Откритіє".

На даний момент деякі іноземні банки-еквайєри, які забезпечують прийом карт у цих країнах, можуть самостійно приймати рішення про зупинення обслуговування "Міру" у мережі своїх пристроїв або на сайтах.