17.05.22 

ImageАвіатранспортний підрозділ "Антонова" підтвердив перенесення операцій до Лейпцига, Німеччина, після пошкодження частини її літаків і бази в Києві.

У презентації для Всесвітнього консорціуму проектів (WWPC), який провів у Відні свою 20-ту щорічну конференцію, "Антонов" підтвердив масштаби збитків після вторгнення Росії в Україну. База авіакомпанії в аеропорту Київ-Антонов у Гостомелі знищена, як і літаки Ан-225, Ан-74 та Ан-26-100. Один Ан-124 і один Ан-22А пошкоджені в аеропорту, стан їх оцінюється.

Команда "Антонова" змогла передислокуватися до Лейпцига, звідки компанія планує продовжити експлуатацію решти п’яти літаків Ан-124-100. В авіакомпанії заявили, що для цього їй необхідно перенести повномасштабну базу в аеропорт; перевезти з України запасні двигуни, запчастини та іншу спецтехніку; отримати західні версії обладнання, де це можливо, і перевести технічних спеціалістів, льотний персонал та ключових працівників офісу до Лейпцига.

Наразі авіакомпанія надає пріоритет польотам для уряду України, НАТО/ЄС за програмою SALIS та гуманітарних місій, але є можливість виконання комерційних рейсів.

"Антонов" підрахував, що протягом наступних 12 місяців він здійснить 385 польотів з 1270 посадок.

Джерело heavyliftpfi