01.06.22 

ImageУ 2022 році вступна кампанія  у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (далі - університет) буде проводитись з деякими особливостями, які пов’язані з військовим станом у державі.

А саме:

  1. Вступники з числа цивільних осіб для оформлення особової справи кандидата на навчання подають заяву до обласного (районного) територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання у період з 01 січня до 20 липня 2022 року. 
    Для внутрішньо переміщених осіб надається можливість звернутися до РТЦК в тому населеному пункті, де вони наразі мешкають.
    У разі неможливості ними проходження первинного медичного огляду у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання (перебування на обліку) вони мають право пройти заключний медичний огляд військово-лікарською (лікарсько-льотною) комісією безпосередньо в університеті.
  2. У разі, якщо у територіального центру комплектування та соціальної підтримки рознарядка для направлення до університету відсутня, або вона вже виконана, вступник може з 20 липня по 14 серпня 2022 року вступу подати заяву безпосередньо начальнику університету (до приймальної комісії університету) особисто, поштою або електронною поштою (Форма заяви визначена у Додатку 14 та надсилається на адресу: Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script ). Оформлення особової справи вступника здійснюється приймальною комісією університету. 
  3. Вступники з числа цивільної молоді з окупованих територій або територій, на яких проходять бойові дії, у разі неможливості оформлення особової справи у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання мають право подати заяву на вступ безпосередньо до приймальної комісії з 20 липня по 14 серпня 2022 року особисто, поштою або електронною поштою (Форма заяви визначена у Додатку 14 та надіслати на адресу Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script ). Оформлення особових справ таких вступників здійснюється безпосередньо в університеті (Довідка про проходження профілактичного наркологічного огляду, Довідка про проведення попереднього та періодичного психіатричних оглядів та Довідка про відсутність судимості є обов’язковими). 
  4. Для військовослужбовців, військової служби за контрактом навчальні справи оформлюються кадровими органами військових частин. У разі неможливості ними проходження первинного медичного огляду військово-лікарською комісією, вони мають право пройти заключний медичний огляд військово-лікарською (лікарсько-льотною) комісією безпосередньо в університеті.
  5. Навчальні справи  необхідно надіслати до 20 липня 2022 року на адресу:
    Нова пошта: Харків, відділення №112. 
    Укрпошта: Харків, індекс 61023.
    Отримувач:  Шубіна Галина  (097) 324-88-82,
    Телефони для довідок: (097) 324-88-82
  6. Приймальна комісія допускає до участі у конкурсному відборі вступників, які надали сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання (або їх копії) з результатами оцінювання знань з конкурсних предметів (за шкалами оцінювання від 100 до 200 балів) 2019, 2020 або 2021 років, або результатами складання національного мультипредметного тесту, або за результатами складання вступних іспитів з української мови, математики та історії України в разі отримання кількості балів за кожний з іспитів не менше, ніж встановлений мінімальний рівень.
  7. Вступники з числа цивільної молоді, а також військовослужбовці строкової служби та військовослужбовці рядового, сержантського (старшинського) складу, які проходять військову службу за контрактом, які не змогли скласти національний мультипредметний тест, а також вступники з числа мобілізованих осіб, мають право складати вступні іспити з української мови, математики та історії України в університеті.
  8. Вступні випробування з кандидатами на навчання до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба у 2022 році будуть проведені у наступні терміни:
    на заочну форму навчання за державним замовленням (з військовослужбовцями військової служби за контрактом) з 25 по 30 липня;
    з кандидатами за льотними спеціалізаціями –  з 01 по 15 серпня 2022 року;
    з кандидатами на навчання за наземним профілем –  з 15 по 26 серпня 2022 року.
  9. Вступна кампанія у 2022 році буде проходити  у Львівській області. Населений пункт буде доведено додатково.

 

                                          ПЕРЕЛІК

        документів навчальної справи кандидата на навчання

   Для оформлення особової справи кандидата на навчання за державним замовленням вступники з числа осіб, які не є військовослужбовцями, подають заяву до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання, а у разі неможливості безпосередньо до приймальної комісії університету.

   Військовослужбовці виконують рапорт по команді.

 У заяві (рапорті (для військовослужбовців)) вказується:

  • військове звання (для військовослужбовців);
  • прізвище, ім’я, по-батькові;
  • займана посада (для військовослужбовців);
  • рік, місяць і день народження;
  • освіта;
  • обрана спеціальність;
  • форма навчання – денна (або заочна для військовослужбовців військової служби за контрактом);
  • перелік конкурсних предметів, з яких вступник зареєструвався для проходження зовнішнього незалежного оцінювання (якщо така реєстрація була);
  • адреса місця проживання, контактний номер телефону.

До заяви (рапорту) додається: 

  1. Копія документа державного зразка про раніше здобутий освітній ступень (освітньо-кваліфікаційний рівень) та додатка до нього.
  2. Автобіографія, в якій вказується поштовий індекс, адреса місця проживання та номер телефону, а також (для військовослужбовців) поштовий індекс та адреса військової частини, де військовослужбовець проходить службу.
  3. Характеристика з останнього місця навчання (служби).
  4. Картка професійного відбору (готує територіальний центр комплектування та соціальної підтримки для вступників з числа цивільної молоді, для військовослужбовців відділ морально-психологічного забезпечення).
  5. Копія службової картки (для військовослужбовців).
  6. Витяг з послужного списку(для військовослужбовців).
  7. Копія контракту про проходження військової служби (для військовослужбовців).
  8. Копія свідоцтва про народження.
  9. Копія паспорта (1-а, 2-а сторінки та місце реєстрації).
  10. Посвідчення про приписку (військовій квиток).
  11. Чотири кольорових фотокартки (без головного убору, розміром 3x4 см).
  12. Копії документів, які встановлюють право на пільги відповідно до чинного законодавства та вказані в Правилах прийому.
  13. Копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду.
  14. Довідка про відсутність судимості (отримують в підрозділах МВС України за місцем проживання).
  15. Два поштових конверти з марками.

Медичні документи: 

  1. Картка медичного огляду кандидата на навчання у ВВНЗ (додаток 12 до Положення про військово-лікарську експертизу в ЗС України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 14 серпня 2008 року № 402 (зі змінами) та кандидати на навчання у ВВНЗ, які бажають навчатися за льотними спеціальностями та спеціальністю бойового управління авіацією (у тому числі оператор управління повітряним простором (УПР) додатково надають картку медичного огляду лікарсько-льотною комісією (додаток 4 до Положення про лікарсько-льотну експертизу в державній авіації України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 20 листопада 2017  № 602) (вступника з числа цивільної молоді оформлюють у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, військовослужбовці оформлюють у військових медичних закладах).
  2. Сертифікат про проходження профілактичного наркологічного огляду (облікова форма МОЗ України № 140/о).
  3. Довідка про проведення попереднього та періодичного психіатричних оглядів (облікова форма МОЗ України № 122-2/о).
  4. Довідки з протитуберкульозного та шкірно-венерологічного диспансерів (кабінетів).
  5. Результати проведених медичних досліджень.
  6. Кандидати з числа цивільних осіб додатково направляють оригінал медичної картки амбулаторного хворого (форма МОЗ України № 025).
  7. Військовослужбовці додатково направляють медичну книжку встановленого зразка та медичну характеристики.

В заяві (рапорті для військовослужбовців) ОБОВ’ЗЯКОВО вказувати дійсний номер телефону, за допомогою якого можна буде зв’язатися з Вами для доведення нової (або додаткової) інформації щодо роботи приймальної кампанії.