29.06.22 

ImageМинулої суботи українські авіатори завершили кількаденний візит до Вашингтона, де зустрілися з американськими конгресменами та сенаторами.

17 червня в Палаті представників США внесли двопартійний законопроект про тренування українських військових на американських винищувачах F-16 та F-15. Автори законопроекту уточнююють, що наразі не йдеться про надання самих винищувачів. Однак законодавці закликають вже зараз розпочати тренування українських авіаторів на сучасних літаках.

- Такі літаки як F-15, F-16 або F/A-18 є по суті ровесниками наших МіГів та Сушок, це таке саме 4 покоління. Як літакі вони по суті досить схожі. Тому опанувати пілотування їх не буде великою проблемою для нашіх льотчиків з сучасним досвідом. - розповів командир авіаційної ланки з позивним Juiсe. - Але інша справа - це новітні системи озброєння, новітні радари, новітні ракети, новітні західні тактики застосування цього всьго добра максимально ефективно в бойових умовах.

- Для мирного часу це все займає зазвичай до року в залежності від конкретного літака, і в залежності від попередньго досвіду. В наших умовах це максимум 6 місяців, ми разраховуємо. І ця цифра не придумана нами, це спільний прогноз разом з преставниками Повітряних Сил США, - вважає український пілот.