30.06.22 

ImageСкасування рейсів та довгі черги в аеропортах: після скасування короновірусних обмежень в Європі різке збільшення пасажиропотоку.    

Хаос - це найвлучніше описання поточної ситуації, що панує у великих європейських аеропортах. Страйки та нестача персоналу вже призвели до скасування тисяч рейсів і до прикрих довгих черг очікування в аеропортах. 

Хаос в європейських авіахабах, таких як Франкфурт-на-Майні, Лондон і Париж, також загрожують відновленню авіаційної галузі після різкого спаду в 2020 році, спричиненого пандемією, коли через карантин і обмеження на польоти авіагалузь недорахувалася понад 219 мільярдів євро.

Різке збільшення пасажиропотоку стало шоком для авіації, де не встигли з набором достатньої кількості обслуговуючого персоналу. Під час пандемії авіакомпанії, аеропорти та супровідні сервіси були змушені скоротити співробітників. Але наново наймаючи персонал, галузь не встигає за попитом пасажирів.

Ситуація ускладняється ще й тим, що після пандемії люди стали вибагливішими до працевлаштування, і не поспішають влаштовуватися на вакансії з важкими умовами праці та низькою заробітною платою. Крім того, є певні вимоги щодо безпеки.

Джерело DW