15.07.22 

ImageАвіакомпанія Air Canada суттєво скорочує кількість рейсів протягом липня й серпня через брак персоналу, завантаженість аеропортів та інші проблеми.

Про це у Монреалі заявив генеральний директор Air Canada Майкл Русо.

"Це рішення було нелегким, оскільки воно призведе до подальших скасувань рейсів, що негативним чином вплине на наших пасажирів. Однак, оскільки це зроблено завчасно, пасажири, яких торкнуться зміни, зможуть належним чином підлаштуватися, а не постати перед зміною планів незадовго до або під час подорожі", - сказав Русо.

За його словами, авіаційна промисловість протистоїть тим самим викликам, що й інші галузі економіки. "Вони мають складнощі з відновленням роботи, розблокуванням ланцюгів постачання та задоволенням відкладеного попиту", - вважає очільник авіакомпанії.

Він спрогнозував, що протягом найближчих двох місяців щодня буде скасовано більш як 150 регулярних рейсів Air Canada, тобто близько 15% від загальної кількості, і це зачепить сотні тисяч пасажирів. Більшість таких рейсів мали здійснюватися з Торонто й Монреаля.

До оголошених змін Air Canada щодня виконувала близько 1 тисячі  рейсів.

Протягом останніх тижнів великі аеропорти Канади постали перед проблемою значної кількості затриманих рейсів через неспроможність наземного персоналу достатньо швидко обслуговувати пасажирів. Пов'язано це насамперед з тим, що після скасування більшості COVID-обмежень люди почали значно більше подорожувати.

Джерело ukrinform