26.07.22 

ImageРосійські екіпажі працюватимуть у новій турецькій авіакомпанії, яка возитиме туристів з росії до Туреччини

Вже другу авіакомпанію для перевезення російських туристів створено у Туреччині. Це буде «дочка» одного з найбільших туроператорів, до складу якої переведуть частину персоналу та кілька літаків російського авіаперевізника.

2 серпня розпочне польоти нова турецька авіакомпанія Southwind Airlines, яку було створено спеціально для перевезень російських туристів на курорти Туреччини. 

Southwind Airlines входить до складу туристичного холдингу Pegas Touristik. Флот компанії нині складається з двох лайнерів Airbus А330 та одного Airbus А321. Найближчим часом компанія може отримати ще два літаки Airbus.

Відповідно до інформації на профільних авіаційних сайтах, два з трьох літаків раніше працювали у складі російської авіакомпанії Nordwind Ailines. Вона також є дочірньою компанією Pegas Touristik.

Телеграм-канал Авіаторщина повідомив, що майже 100 бортпровідників та 50 пілотів було звільнено з Nordwind. Їх вже працевлаштовано в Southwind.

Про створення у Туреччині нових авіакомпаній для перевезення російських туристів стало відомо ще у квітні.

У червні турецька турецька авіакомпанія MGA Aviation (Mavi Gök Aviation) розпочала реєстрацію перших літаків у Туреччині, щоб на них возити російських туристів до Анталії. Частина з них раніше літали у кольорах Azur Air Ukraine.

Нагадаємо, що після російського вторгнення в Україну проти авіації РФ було введено санкції, через які літаки російських авіакомпаній майже не мають можливості вилітати за межі авіаційного простору Росії.

Джерело NV