27.07.22 

ImageУряд Філіппін скасував угоду із закупівлі 16 російських військово-транспортних гелікоптерів Мі-17 через побоювання можливих санкцій США.

Про це пише Associated Press.

За словами колишнього міністра оборони Дельфіна Лорензани, контракт на близько $228 млн. було підписано в листопаді, а в січні було внесено передоплату. Її сума не розкривається. За угодою "Совтехноекспорт" мав поставити гелікоптери приблизно через два роки.

За словами Лорензани, він скасував угоду в червні, ще до закінчення своїх міністерських повноважень, отримавши схвалення колишнього тоді президентом Родріго Дутерте.

"Ми могли зіткнутися з санкціями", - зазначив він. За словами Лорензани, Вашингтон міг висловити своє невдоволення у разі продовження угоди через погіршення відносин між США та Росією.

Екс-міністр додав, що Вашингтон знав про рішення Маніли відмовитися від купівлі російських Мі-17 і може запропонувати країні аналогічні гелікоптери.

Угода з придбання російських вертольотів була однією з кількох угод про закупівлю зброї, підписаних останніми місяцями перебування Дутерте при владі.