27.07.22 

ImageУ Польщі стартувала велика кампанія зі збору коштів на зброю для України, першими у списку стали три гелікоптери для евакуації поранених.

Про це йдеться на сторінці ініціативи.

Метою кампанії "Озброїмо Україну" називають багаторазові збори коштів, щоб поляки могли зробити свій внесок задля перемоги України. 

"Ми хочемо регулярно купувати ефективну зброю, яка допоможе нашим сусідам захищатися і витурити російських бандитів з території України", - наголошується в описі.

На початку у ініціативі обрали вертоліт для використання Головним управлінням розвідки України (ГУР). Планується купити три. Техніка використовуватиметься для евакуації поранених бійців з поля бою. 

"Обрані вертоліт Мі-2АМ-1 з медичним обладнанням, перевірений зразок, модернізований та адаптований до поточних потреб. Низька ціна гелікоптера пояснюється тим, що обладнання виробляється в Україні компанією Avia-Grade. Розташування виробництва в Україні – це також легкий і дешевий спосіб обслуговування та доступ до запчастин, а в умовах війни це дуже важливо! Крім того, купуючи гелікоптер в української компанії, ми підтримуємо місцеву промисловість, яка дає роботу простим людям. Це важливо, тому що війна вдарила по українській економіці та зробила багатьох людей безробітними," - пишуть ініціатори кампанії.

Вартість гелікоптера становить 570 тисяч доларів.