01.08.22 

ImageМіжнародний аеропорт "Ужгород" не готовий відновити авіасполучення найближчим часом, бо небо над Закарпаттям закрите так, як і над усією Україною.

Про це заявив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, спростовуючи заяву голови Закарпатської обласної ради Володимира Чубірко про можливість відновлення пасажирських рейсів з  аеропорту. 

"Небо над Україною закрите, так само як і закриті усі аеропорти", – зазначив Микита.

За його словами, поки летовище не готове приймати або відправляти цивільні рейси на територію Європейського Союзу. Аеропорт не має відповідних дозвільних документів на початок роботи.

"Також немає підписаних документів з ЄС про можливість запуску регулярних рейсів на територію Євросоюзу, світлосигнальна система та злітна смуга не готові приймати регулярні рейси", – додав Микита.

Голова Закарпатської ОВА зазначив, що "зараз заяви про відновлення роботи аеропорту – це не більше, ніж бажання та наміри".

Раніш повідомлялось, що на черговій сесії Закарпатська обласна рада виділила на аеропорт 26 мільйонів гривень. Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко заявив про можливість відновлення пасажирських рейсів з міжнародного аеропорту "Ужгород".

Джерело liga.net