06.08.22 

ImageМюнхенський виробник безпілотників Quantum-Systems отримав замовлення від України на поставку розвідувальних БПЛА. 

Частина замовлених дронів вже використовується в Україні. Постачання більшої частини замовлення поки що знаходиться на стадії підготовки та обробки і відбудеться після навчання українських сил і пілотів безпілотників.

Деталі умов і логістики будуть уточнені під час консультацій між залученими партнерами. Навчання користуванню безпілотником-розвідником "Вектор" зазвичай триває не більше чотирьох днів. З міркувань безпеки жодних додаткових деталей щодо кількості та часу поставок не буде надано, доки не відбудеться передача.

"Для мене важливо мати можливість забезпечити українську армію системою, яка підтримує захист країни. Через надзвичайний стан на місці та завдяки підтримці Міністерства оборони Німеччини ми змогли дуже швидко обслужити та реалізувати замовлення з України. Це стосується не лише фінансування, а й координації послуг з навчання та ліцензії на експорт. Солідарність з Україною та захист наших спільних демократичних цінностей дозволили пройти процедури щвидче, ніж зазвичай, - повідомив Флоріан Зайбель, співзасновник і генеральний директор Quantum-Systems GmbH.

Високотехнологічний безпілотник "Вектор" відповідає вимогам української армії для повітряної розвідки. Він летить практично без жодного шуму та передає відеозображення високої роздільної здатності з повітря через зашифрований канал передачі даних.

Розвідувальний безпілотник дальнього радіусу дії "Вектор" також оснащений найсучаснішим цифровим обладнанням для зв’язку в режимі реального часу з іншими системами та підвищення бойових характеристик усієї мережі.

Раніш повідомлялось, що волонтери передали військовим надсучасний БПЛА-розвідник VECTOR від німецької компанії Quantum Systems.