12.08.22 

ImageWizz Air Abu Dhabi анонсувала відновлення польотів з Абу-Дабі до москви. Квитки почнуть продавати з 3 жовтня.

Авіакомпанія  робить це у той момент, коли міжнародні бренди бойкотують країну, а авіаперевізники та держави оголошують заборони на польоти й запроваджують санкції.

Про це повідомляє Укрінформ  з посиланням на CNN.

CNN розмістила фотографію, на якій упізнається логотип Wizz Air, і дала заголовок до публікації: «Ця авіакомпанія відновлює польоти в росію», зазначивши, що такий крок еміратського перевізника може вдарити по репутації материнської компанії.

Заснована в грудні 2019 року, компанія є еміратською дочірньою компанією Wizz Air, яка базується в Угорщині. Wizz Air володіє 49% акцій, а контрольний пакет у 51% належить державній компанії ADQ.

Представник Wizz Air у своїй заяві сказав, що Wizz Air Abu Dhabi є національним перевізником ОАЕ і працює відповідно до національних правил і політики його країни. «Авіакомпанія відновлює польоти в москву, щоб задовольнити попит пасажирів, котрі бажають літати з ОАЕ в росію і звідти. На сьогодні всі національні авіакомпанії ОАЕ виконують прямі рейси в росію», - заявив він.

У повідомленні зазначається, що Wizz Air Hungary і Wizz Air UK не виконують рейси в Росію. Польоти у рф із ЄС та Великої Британії заборонені.

До числа авіакомпаній, котрі виконують рейси в росію з ОАЕ, входять також Etihad, Emirates і FlyDubai.