20.08.22 

ImageWizz Air призупиняє відновлення рейсів з ОАЕ до росії через зростання критики

Європейський бюджетний перевізник Wizz Air призупинив плани щодо відновлення рейсів із російської столиці Москви до Абу-Дабі в Об’єднаних Арабських Еміратах на тлі зростаючої критики. 

Як повідомляє  Reuters , у  заяві 19 серпня про відкладення рейсів до подальшого повідомлення Wizz Air не згадала негативну реакцію в соціальних мережах, яка включала заклики до бойкоту авіакомпанії, але згадала лише про «обмеження в ланцюжку постачання галузі». 

У Twitter авіакомпанія відповіла на критику, що рейсом буде керувати її підприємство з Абу-Дабі, яке є зареєстрованим перевізником в Об’єднаних Арабських Еміратах і працює відповідно до правил країни Перської затоки. Інші перевізники ОАЕ здійснюють рейси до росії. 

Wizz Air, зареєстрована на лондонській біржі, володіє 49% акцій Wizz Air Abu Dhabi, літаки якої носять назву та бренд європейської авіакомпанії. Суверенний фонд капіталу Абу-Дабі ADQ володіє 51%. 

Цього місяця Wizz Air заявив, що рейси між Абу-Дабі та Москвою відновляться з жовтня

Європейські перевізники припинили польоти з Росією, а російським авіакомпаніям заборонено влітати в повітряний простір Європейського Союзу в рамках санкцій Заходу через конфлікт, який Москва називає «спеціальною військовою операцією». ОАЕ не вводили санкцій проти росії, натомість заявили, що прагнуть зберігати нейтральну позицію.