27.08.22 

ImageЛитва закупить у Польщі 37 дронів-камікадзе Warmate для українського війська. 

"Частину коштів, зібраних Legion Of Boom (мільйон євро), передадуть литовському Міністерству національної оборони — їх використають для купівлі 37 дронів-камікадзе у Польщі, які потім відправлять Україні", — написав міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас  у Twitter.

Литовський журналіст Андрюс Тапінас уточнив , що литовці заплатять за 27 безпілотників, а 10 дронів компанія-виробник WB Group надасть безкоштовно.

Нагадаємо.Раніше Андрюс Тапінас у прямому ефірі ініціював збір €5 мільйонів на "Байрактари" для української армії. 

Нагадаємо.В Польщі збирають кошти для комплекту з 20 баражуючих боєприпасів Warmate та наземної станції управління ними виробництва WB Electronics.

Дрони Warmate важать близько 5,7 кілограма. Вони мають дальність до 30 кілометрів і швидкість 150 км/год.Warmate запускається з пневматичної катапульти й несе фугасну, кумулятивну або термобаричну боєголовку вагою до 1 кг. Дрон атакує з висоти 150-300 м. Боєголовки Warmate недостатньо для ураження танків, хоч кумулятивний потік за даними Defence.pl і пропалює до 220 мм броні. Основні мішені для цього дрона – РЛС, ЗРК, РСЗО та інші важливі та легко-броньовані об’єкти. Warmate застосовується разом з БПЛА FlyEye, який надає оператору розвідувальні дані.

Джерело babel