08.09.22 

ImageWizz Air має намір розширити свою присутність у Румунії після того, як румунський лоукостер Blue Air призупинив усі свої операції. 

Wizz розмістить у країні ще п’ять літаків і додасть ще три маршрути з Бухареста. 

Після рішення Blue Air призупинити всі рейси, Wizz Air оголосила про значне розширення своїх операцій у Румунії . Угорський бюджетний авіаперевізник розмістить на своїй базі в Бухаресті ще п’ять літаків, загалом їх буде 17. 

Перевізник також оголосив про нові рейси до Афін, Праги та Ларнаки, одночасно збільшуючи кількість рейсів на понад 30 існуючих маршрутах, включаючи Лондон, Рим, Мілан, Барселону, Париж, Брюссель-Шарлеруа, Дортмунд, Ейндховен, Мадрид і Тель-Авів.

Румунський перевізник Blue Air нещодавно призупинив польоти після того, як його фінанси були заморожені румунською владою. Міністерство навколишнього середовища Румунії заблокувало банківські рахунки авіакомпанії після того, як вона не сплатила штраф.

Штраф у розмірі 2 мільйонів євро (1,98 мільйона доларів) був накладений органом захисту прав споживачів Румунії після того, як Blue Air скасувала понад 11 000 рейсів з квітня 2021 року по квітень 2022 року.

Розширення Wizz призведе до того, що авіакомпанія додасть ще 2,6 мільйона місць до своєї румунської мережі, збільшивши її до 13,8 мільйонів місць. Перевізник пропонує понад 180 внутрішніх і міжнародних маршрутів з одинадцяти аеропортів країни.

Минулого місяця Wizz Air оголосила про відкриття до 20 нових маршрутів у рамках експансії до Саудівської Аравії після угоди з владою Саудівської Аравії. Це включає два нових маршрути з Бухареста, а рейси до Джидди та Ер-Ріяда запустять у січні 2023 року.

Джерело simpleflying