12.09.22 

ImageМіністерство закордонних справ України привітало рішення про заборону молдовським авіакомпаніям літати в повітряному просторі росії. 

У Air Moldova повідомили, що через директиву Управління цивільної авіації Молдови не зможуть відновити рейси до Москви з 1 жовтня, як це планували раніше.

Наразі продаж квитків до та з Москви припинено. Пасажирів, які придбали квитки на рейси з 1 жовтня 2022 року, просять звернутися для повернення коштів.

У компанії анонсували, що зв’яжуться з Управлінням цивільної авіації, щоб вирішити ситуацію щодо директиви Управління цивільної авіації. «У разі нерозв'язання цього питання з Управлінням цивільної авіації ми залишаємо за собою право звернутися до суду», — зазначають в Air Moldova.

Водночас у Міністерстві закордонних справ України привітали рішення Молдови. Заступник глави МЗС Євген Перебийніс зазначив, що рішення Управління цивільної авіації Молдови фактично синхронізує позицію Молдови з підходом країн ЄС та низки інших держав, які офіційно припинили авіасполучення з росією.

«Це логічна відповідь на розв’язану кремлем війну проти України та всього цивілізованого світу. Ізоляція держави-агресора має бути тотальною, включно з обмеженням для її громадян можливостей подорожей до демократичних країн. Водночас, на мою думку, не в останню чергу цей крок є важливим і з погляду гарантування безпеки самої Молдови», — зазначив Перебийніс.

Джерело ukrinform