22.09.22 

ImageЗа кошти, які зібрали у Латвії на Байрактар, закуплять 45 тактичних безпілотників латвійського виробництва та 15 позашляховиків для ЗСУ.

Про це повідомили на сторінці Фейсбук Посольства України.

"Станом на сьогодні було зібрано понад 900 тис. євро. З огляду на сучасну військову ситуацію, а також на тривалість збору коштів в рамках проєкту, його організаторами та учасниками було запропоновано використати зібрані пожертви на придбання 45 тактичних безпілотників латвійського виробництва та 15 позашляховиків для ЗСУ. Вони можуть бути готові до відправки в Україну вже найближчим часом.

Відповідно учасники пресконференції звернулися до усіх, хто зробив пожертву в рамках проєкту по збору коштів на Байрактар, з проханням дозволити змінити ціль проєкту та вже зараз придбати зазначені тактичні дрони та позашляховики для української армії",- йдеться у повідомленні .

Нагадаємо. 16 серпня в Латвії розпочався збір коштів на придбання ударного безпілотника Bayraktar для ЗСУ.  Збір було оголошено на благодійній платформі Ziedot.lv . Ініціаторами збору коштів стали латвійський співак, телеведучий Ральфс Ейландс та український журналіст Володимир Бірюков.