05.10.22 

ImageУ Ірані офіційно заперечили постачання росії дронів, які активно використовуються загарбниками у війні проти України.

Про це заявив речник МЗС Ірану Насер Канаані.

“Ісламська республіка Іран вважає опубліковану інформацію про доставку іранських дронів до росії для використання в українському конфлікті необґрунтованою й не підтверджує ці дані”, - сказав Канаані.

За його словами, Іран твердо займає позицію нейтралітету та невтручання.

“Від самого початку конфлікту ми завжди заявляли про нашу принципову та чітку позицію активного нейтралітету та незгоди із війною, наголошуючи на необхідності досягнення політичного вирішення без насильства”, - наголосив речник.

Тим часом на півдні України російські війська активізували повітряні атаки із застосуванням іранських дронів-камікадзе "Shahed-136", які в росії отримали назву "Герань-2".

Міністерство закордонних справ України повідомило тимчасовому повіреному в справах Ірану в Україні про рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства через факти використання військами рф зброї іранського виробництва.

Джерело ukrinform