11.10.22 

ImageЗбройні сили України сьогодні зранку знищили чотири ракети ворога, які російські літаки випустили з півночі Каспійського моря.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Ворог продовжує атакувати Україну ракетами. Сьогодні ще один день, ще одна атака, небезпека ракетна по всій території держави. З 7 ранку фактично вилетіли ці літаки з району Астрахані, з півночі Каспійського моря. А до того ще, починаючи з третьої до півшостої години вже є повідомлення про збиття восьми дронів-камікадзе "Shahed 136".

Це сталося на Одещині та Миколаївщині. ОК "Піведнь" відпрацювало вдало, збито вісім цих камікадзе. З 7 ранку були запуски ракет. Попередньо щонайменше чотири ракети було випущено зі стратегічної авіації, і маємо таку інформацію, що на даний час чотири ракети вже знищено нашими підрозділами. Там задіяно і авіацію, і зенітні війська ,і переносні ЗРК наших мобільних груп. Робота бойова йде, наші підрозділи роблять можливе і неможливе, щоб перехоплювати ці надзвичайно складні цілі", - наголосив Ігнат.

Речник підкреслив, що сьогодні по всій території України буде зберігатись ракетна тривога, адже відстань, яку долає ракета типу Х-101, може становити 5,5 тис. км.

Він нагадав, що вчора понад 50 ракет було запущено саме з літаків стратегічної авіації бомбардувальників Ту-95, Ту-160, це ракети Х-101, Х-555.

Нагадаємо. 10 жовтня росія розпочала масовану ракетну атаку по України. Загалом загарбники випустили вже 83 ракети, з них 43 знищено силами української ППО.

Внаслідок обстрілу було пошкоджено близько 70 об'єктів, з яких 29 об'єктів критичної інфраструктури. Станом на 7:00 вівторка, 11 жовтня, жертвами учорашніх масованих ракетних обстрілів є 19 осіб, ще 105 постраждали.

Джерело ukrinform