27.10.22 

ImageДержавіаслужба України оприлюднила інформацію щодо отримання підтвердження з метою перетину державного кордону персоналом з технічного обслуговування повітряних суден.

Згідно з інформацією, з метою отримання підтвердних документів для перетину державного кордону, зокрема, підтвердження, наданого Державіаслужбою, що особа належить до авіаційного персоналу та має свідоцтво персоналу з технічного обслуговування повітряних суден (Part-66), відповідно до пункту 213 Правил перетинання державного кордону громадянами України, що затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 № 57, із змінами, внесеними згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 04 жовтня 2022 р. № 1148, фізичній особі – утримувачу чинного свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден (Part-66) необхідно звернутись до Державіаслужби листом, де має бути зазначено прізвище, ім’я та номер свідоцтва, яке необхідно підтвердити, місце проживання громадянина та суть порушеного питання.

Письмове звернення повинно бути підписано заявником із зазначенням дати. Враховуючи запровадження в Державіаслужбі системи електронного документообігу та підписання документів з використанням кваліфікованого електронного підпису, рекомендується вказувати адресу електронної пошти, на яку необхідно направити підтвердження.